Destinația ta, responsabilitatea noastră
L — S: 09:00 — 18:00
  • Email office@amexpedition.ro
  • Telefon +40 742 154 647
Soluții complete transport de marfă intern și internațional, în regim grupaj, express sau exclusiv.

Articole

Identificați clasa de emisii de CO2 a vehiculelor prin sistemul Toll Collect!


Începând cu 1 decembrie 2023, Germania va implementa schimbări semnificative în ceea ce privește taxele de drum pentru camioane, luând în considerare emisiile de CO2 ale acestora. Acest sistem de tarifare se va aplica tuturor vehiculelor cu o masă totală maxim autorizată de peste 3,5 tone începând cu data de 1 iulie 2024.

Noul sistem de clasificare se bazează pe cinci clase de emisii de CO2, care variază de la Clasa 5, pentru vehiculele cu emisii zero, care sunt complet scutite de plata taxelor până la 31 decembrie 2025, sau permanent în cazul vehiculelor cu o greutate totală de până la 4,25 tone, până la Clasa 1, pentru vehiculele care nu se încadrează în niciuna dintre celelalte clase superioare. Clasificarea vehiculelor în Clasele 2 și 3 trebuie revizuită la fiecare șase ani de la data primei înmatriculări.

Procesul de clasificare se realizează prin compararea emisiilor specifice de CO2 ale vehiculului la momentul primei înmatriculări cu o curbă de reducere a emisiilor. Dacă emisiile sunt cu mai mult de 5% mai mici decât curba, vehiculul este încadrat în Clasa 2, iar dacă scad cu peste 8%, acesta intră în Clasa 3. În plus, curba de reducere a emisiilor se modifică în timp, cu reduceri anuale, astfel încât cerințele pentru încadrarea în Clasele 2 și 3 cresc pe măsură ce avansează în timp, ajungând la un nivel mai strict în 2030.

Este important de menționat că această clasificare se aplică în prezent doar unor subgrupe de vehicule, deoarece Uniunea Europeană a definit valori de referință pentru emisiile de CO2 doar pentru aceste subgrupe. Prin urmare, nu toate vehiculele pot beneficia de această clasificare.

Acest sistem de tarifare se bazează pe regulamentele UE și urmărește stimularea reducerii emisiilor de CO2 ale vehiculelor rutiere în scopul protejării mediului înconjurător și încurajării utilizării vehiculelor mai prietenoase cu mediul. Pentru a vă conforma noilor reguli și pentru a determina clasa de emisii a vehiculului dvs., puteți utiliza instrumentul disponibil pe portalul Toll Collect pentru clienți. Este esențial să acționați în avans pentru a vă asigura că vehiculul dvs. este corect clasificat și pentru a evita surprize neplăcute în ceea ce privește taxele de drum.

× Cu ce va putem ajuta?